Maximiliano Luchini

(La Plata, Argentina, 1970)

Començà a treballar en diferents vessants de la il·lustració l’any 1991; viu a Barcelona d’ençà de 1998.

Ha anat publicant els seus dibuixos a revistes com ara Letras Libres (Mèxic – Espanya), Tretze-Vents i Tatano (Barcelona), Rifi-Rafe (Palma de Mallorca); Billiken, Playboy i Clarín Revista, a l’Argentina; i Tobbogan, Toupi i Manon de l’editorial Milan Presse de Tolosa (França).

El seu còmic Federico aparegué al recull internacional de còmics en blanc i negre i sense paraules Comix 2000 (L’Association, París, 1999) i Mauricio, a la revista belga Spirou. Actualment co-dirigeix amb Ed la col·lecció Mamut de còmics per a infants (Bang Ediciones, Barcelona, iniciada el 2007).

Va dissenyar tres rellotges per a les col·leccions tardor-hivern 2000/01 i primavera-estiu 2002 de Swatch.

La seva tasca editorial comprèn ¿Qué puedes tú hacer en mi circo?, amb text de Georgina Roo (Pequeño Editor, Buenos Aires, 2006), premi d’ALIJA a la millor il·lustració i el millor projecte gràfic; la sèrie Morris el mapache, escrita per Gabriela Keselman (SM, Madrid); la col·lecció de 12 llibres Els Bum-Bum, amb guions de Montse Ginesta (Abadia de Montserrat, Barcelona) i El maputxe sense ombra, amb text de Ramon Girona (Abadia de Montserrat, Barcelona, 2004, traduït a l’alemany per Christa Pabst i editat per P&P, 2010).