L’Editorial

Volem promoure el coneixement, a les àrees germanòfones,
d’una altra regió que té molt en comú amb els Cantons de l’Est

PABST & PESCH són dues antigues nissagues de Raeren (Bèlgica), els membres de les quals viuen avui escampats pel món. Ambdues famílies sempre defensaren idees i projectes progressius així com iniciatives culturals al poble, per exemple mitjançant la fundació Lovius. La nostra editorial vol continuar amb aquesta tradició des del casal familiar a Raeren-Knipp.

Volem promoure el coneixement, a les àrees germanòfones, d’una altra regió que té molt en comú amb els Cantons de l’Est belgues i on té la llar una part de l’actual família Pabst: les àrees de parla catalana.

PABST & PESCH també vol actuar com a intermediari en sentit invers, traduint al català llibres escrits originalment en altres llengües, particularment en alemany, tot posant especial èmfasi en els Cantons de l’Est. Com ho indiquen els noms de dues de les nostres col·leccions, tots els llibres que hi triem tenen en comú uns elements particularment característics de regions frontereres com ara els Cantons de l’est: rutes de marxa i de viatge, passejos per contrades o cultures, trajectòries vitals, camins vers l’esdevenidor.